Ryby świeże

ryba

Zajmujemy się sprzedażą ryb świeżych oraz ich dystrybucją na rynek polski. Oferowane produkty pozyskujemy bezpośrednio od zawodowych rybaków, którzy zajmują się zarówno rybołówstwem morskim, jak i przybrzeżnym czy śródlądowym. Nasz asortyment obejmuje zatem świeże ryby morskie oraz najlepsze gatunki ryb słodkowodnych.

Świeże ryby są dostępne zarówno w sieci sklepów Gadus, jak i w sprzedaży hurtowej. Dostarczamy je indywidualnym klientom, przetwórniom ryb oraz lokalom gastronomicznym, w tym np. wielu trójmiejskim smażalniom. Duża skala dystrybucji świeżych ryb, ryb mrożonych i garmażerki, pozwala nam utrzymać wysoką konkurencyjność oferty.

 

Świeże ryby z Polski i Norwegii

W sprzedaży mamy przede wszystkim produkty polskie – oferujemy szeroki wybór świeżych ryb bałtyckich, ryb wyławianych z zatoki przybrzeżnej Bałtyku oraz z mazurskich jezior. Niemniej oferta obejmuje również gatunki i odmiany ryb pozyskiwane w północnej części Morza Norweskiego.

W naszym asortymencie znajdują się m.in. następujące produkty świeże:

  • dorsz bałtycki,
  • dorsz atlantycki, w tym jego norweska odmiana (skrei),
  • inne ryby dorszowate (np. molwa, czarniak),
  • łosoś i gatunki łososiowate (w tym pstrąg biały i kolorowy),
  • flądra i ryby flądrokształtne (np. zimnica, halibut, turbot),
  • śledź bałtycki,
  • karmazyn i zębacz pasiasty,
  • makrela,
  • szczupak,
  • okoń i ryby okoniowate (np. sandacz),
  • karp i ryby karpiowate (m.in.: karaś, leszcz, lin, płoć, płotka),
  • jesiotr,
  • oraz węgorz.

Oferujemy ryby całe i porcjowane na kawałki. Sprzedawane w całości ryby świeże mogą zostać np. odgłowione i wypatroszone, a także oskórowane. W naszej ofercie dostępne są m.in. tuszki, czyli ryby pozbawione wnętrzności, skrzeli, głowy, płetw i łusek, ponadto płaty i filety rybne, dzwonka, brzuszki oraz polędwice (np. ze świeżego dorsza lub łososia), a także pozostałości powstałe podczas porcjowania, takie jak głowy czy części ogonowe.

 

Halibut biały Sterling – sklep w Gdyni

Jako jedyni w całej Polsce mamy w swojej ofercie halibuta białego Sterlinga. Jest to wyjątkowa ryba hodowana w krystalicznie czystych lodowatych wodach fiordów Ryfylke w Norwegii. Zanim będzie gotowa do wyłowienia, dojrzewa przez cztery do pięciu lat. Halibut Sterling to ryba premium, którą doceniają szefowie kuchni na całym świecie. W delikatesach rybnych Gadus jest dostępna dla Państwa. Serdecznie zapraszamy do zakupów.

 

Dorsz czarny – sklep w Gdyni

U nas kupią Państwo również dorsza czarnego. W przeciwieństwie do swoje bałtyckiego krewniaka występuje w znacznie chłodniejszych wodach Morza Północnego i Morza Barentsa. Jego nazwa bierze się od czarnego wnętrza jamy gębowej. Dorsz czarny jest rybą chudą, a dodatkowo niezwykle bogatą w wysokiej jakości łatwo przyswajalne białko. Co więcej, podobnie jak inne gatunki dorszy uznawany jest za niezwykle smaczny i świetnie nadaje się do pieczenia, gotowania, duszenia, czy grillowania.

 

ryby-swieze-1
ryby-swieze-2
ryby-swieze-3
ryby-swieze-4
ryby-swieze-8
ryby-swieze-9
ryby-swieze-5
ryby-swieze-7
ryby-swieze-12
ryby-swieze-11
ryby-swieze-13
ryby-swieze-10
ryby-swieze-6
ryby-swieze-14

Dystrybutor ryb morskich z Gdyni – świeże ryby prosto z kutra

Poznaj nasze delikatesy rybne!