Ryby świeże
Zajmujemy się sprzedażą ryb świeżych oraz ich dystrybucją na rynek polski. Oferowane produkty pozyskujemy bezpośrednio od zawodowych rybaków, którzy zajmują się zarówno rybołówstwem morskim, jak i przybrzeżnym czy śródlądowym. Nasz asortyment obejmuje zatem świeże ryby morskie oraz najlepsze gatunki ryb słodkowodnych.
Świeże ryby są dostępne zarówno w sieci sklepów Gadus, jak i w sprzedaży hurtowej. Dostarczamy je indywidualnym klientom, przetwórniom ryb oraz lokalom gastronomicznym, w tym np. wielu trójmiejskim smażalniom. Duża skala dystrybucji świeżych ryb, ryb mrożonych i garmażerki, pozwala nam utrzymać wysoką konkurencyjność oferty.
Świeże ryby z Polski i Norwegii
W sprzedaży mamy przede wszystkim produkty polskie – oferujemy szeroki wybór świeżych ryb bałtyckich, ryb wyławianych z zatoki przybrzeżnej Bałtyku oraz z mazurskich jezior. Niemniej oferta obejmuje również gatunki i odmiany ryb pozyskiwane w północnej części Morza Norweskiego.
W naszym asortymencie znajdują się m.in. następujące produkty świeże:
- dorsz bałtycki,
- dorsz atlantycki, w tym jego norweska odmiana (skrei),
- inne ryby dorszowate (np. molwa, czarniak),
- łosoś i gatunki łososiowate (w tym pstrąg biały i kolorowy),
- flądra i ryby flądrokształtne (np. zimnica, halibut, turbot),
- śledź bałtycki,
- karmazyn i zębacz pasiasty,
- makrela,
- szczupak,
- okoń i ryby okoniowate (np. sandacz),
- karp i ryby karpiowate (m.in.: karaś, leszcz, lin, płoć, płotka),
- jesiotr,
- oraz węgorz.
Oferujemy ryby całe i porcjowane na kawałki. Sprzedawane w całości ryby świeże mogą zostać np. odgłowione i wypatroszone, a także oskórowane. W naszej ofercie dostępne są m.in. tuszki, czyli ryby pozbawione wnętrzności, skrzeli, głowy, płetw i łusek, ponadto płaty i filety rybne, dzwonka, brzuszki oraz polędwice (np. ze świeżego dorsza lub łososia), a także pozostałości powstałe podczas porcjowania, takie jak głowy czy części ogonowe.
Halibut biały Sterling – sklep w Gdyni
Jako jedyni w całej Polsce mamy w swojej ofercie halibuta białego Sterlinga. Jest to wyjątkowa ryba hodowana w krystalicznie czystych lodowatych wodach fiordów Ryfylke w Norwegii. Zanim będzie gotowa do wyłowienia, dojrzewa przez cztery do pięciu lat. Halibut Sterling to ryba premium, którą doceniają szefowie kuchni na całym świecie. W delikatesach rybnych Gadus jest dostępna dla Państwa. Serdecznie zapraszamy do zakupów.
Dorsz czarny – sklep w Gdyni
U nas kupią Państwo również dorsza czarnego. W przeciwieństwie do swoje bałtyckiego krewniaka występuje w znacznie chłodniejszych wodach Morza Północnego i Morza Barentsa. Jego nazwa bierze się od czarnego wnętrza jamy gębowej. Dorsz czarny jest rybą chudą, a dodatkowo niezwykle bogatą w wysokiej jakości łatwo przyswajalne białko. Co więcej, podobnie jak inne gatunki dorszy uznawany jest za niezwykle smaczny i świetnie nadaje się do pieczenia, gotowania, duszenia, czy grillowania.